خوب در ادامه میخوایم برنامه ویژوال استودیو رو به شما معرفی کنیم و باساختار زبان برنامه نویسی سی شارپ آشنا بشیم در واقع میخوایم شروع به برنامه نویسی #c کنیم.

خوب من برای اینکه شروع به برنامه سازی سی شارپ کنم نیاز مند یکسری تجهیزات هستم . برای تولید یک برنامه نیاز به یک کامپیوتر یک ویرایشگ متن و یک برنامه مترجم هستیم که برای ترجمه ی دستوراتی که  مینویسیم به زبان قابل فهم رایانه به کار گرفته میشه که به اصطلاح به این کار کامپایل کردن میگن.

ویرایشگر متن میتونه نرم افزار ساده ای مثل ++notepad یا notepad (این برنامه به طور پیشفرص روی همه کامپیوتر های ویندوز نصب شده  هست ) باشه که میتونیم کد هامون رو توی این نرم افزار تایپ کنیم.

ترجمه برنامه های سی شارپ توسط لایه نرم افزاری net freamwork.  صورت میگیره که با دانلود کردن و نصب این نرم افزار روی کامپیوترتون میتونید از اون استفاده کنید.

تا الان هر چیزی که گفتم یعنی نوشتن برنامه با یک ویرایشگر متن نوت پد و ترجمه با استفاده از مترجم دات نت بدرد نوشتن  برنامه های ساده و کوتاه میخوره اما برای نوشتن یک برنامه طولانی و بزرگ ما نیاز مند یک نرم افزار هستیم تا کار هارو برامون سریع تر و ساده تر انجام بده که میشه گفت  بدون یه همچین برنامه ای از نوشتن برنامه های سی شارپ حالتون به هم میخوره :| این نرم افزاری که ذکر خیرش هست

 نرم افزار visual studil  "ویژوال استودیو " نام داره که میشه گفت بهترین IDE برای ساخت نرم افزار های سی شارپ هست. 

حتما با خودتون گفتید که IDE  چیه  به چنین محیط های برنامه نویسی که در آن میتوان تمام مراحل برنامه نویسی ترجمه، اشکال یابی و اجرا رو انجام داد ، IDE گفته میشه که مخفف (integrated devlopment envronment) به معنی محیط تولید برنامه متمرکز هستش اینم گفتم واسه اطلاعات عمومیتون 😉 

microsoft-visual-studio

خوب همونطور که گفته شد برای برنامه نویسی نیازمند  ویژوال استودیو هستیم که بایدیا اون رو دانلود کنید( که حجم بالایی داره 4 گیگ ) و یا اگه قادر به دانلود اون نیستید میتونید از بازار پکیج نرم افزاریشو خریداری کنید.


در ادامه آموزش فرض بر اینه که شما ویژوال استودیو را تهیه و نصب کردید (نصبش نکته خاصی نداره و به راحتی میتونید اونرو نصب کنید برای همین آموزشش رو نمیدم) نسخه ویژوال استودیو من نسخه 210 هستش ممکن با نسخه ای که شما تهیه کردید فرق داشته باشه ولی تفاوت زیادی ندارن و فقط از نظر گرافیکی باهم فرق میکنه پس بریم سر محیط کار ویژوال استودیو .


خوب ابتدا کامپیوترتون رو روشن کنید (این نکته خیلی مهمه :|) 

و پس از اجرای برنامه ویژوال استویدو با محیط زیر روبرو میشید 



visualstudio


از قسمت سمت چپ گزینه ... new project رو انتخاب کنید یا میتونید از منوی file گزینه new project  رو انتخاب کنید:


پروژه ی جدید در ویژوال استودیو


همون طور که تو تصویر معلومه از قسمت installed templates  گزینه ویژوال سی شارپ رو انتخاب کنید سپس در وسط صفحه 

console aplecation رو انتخاب کنید که در ادامه در موردش صحبت میکنیم در قسمت بعد رو بروی قسمت name  یک نام برای پروژه ی جدیدی که میخوایم بسازیم انتخاب میکنیم در قسمت location  مکان ذخیره ی فایل پروژه رو با کلیک روی گزینه Browse انتخاب کنید (یادتون باشه مسیر پیشفرض ذخیره پروژه ها در ویژوال استودیو توی Libraries ---> Documents\Visual Studio 2010  هستش )  بعد از انتخاب این تنظیمات روی گزینه ok کلیک کنید تا وارد پنجره کد نویسی بشیم با پنجره زیر رو برو میشیم فقط خواهشا اگه این کد ها روتو برنامه دیدید نترسید :) 


پنجره کد ها در ویژوال استودیو


خوب همون طور که میبینید برنامه یک سری کد هایی رو به طور خود کار برای شما تایپ کرده که از اون کد ها ما این قسمت رو نیاز داریم کد های زیر الگوی کلی برنامه سی شارپ هستش و توی همه ی برنامه ها از اون باید استفاده بشه :

باقی اون کد هارو میتونید از برنامه حذف کنید (البته به این معنی نیست که اون کد ها آشغالن با اونا بعدا آشنا میشیم ).

در ادامه برای این که یاد بگیریم به زبان سی شارپ چگونه برنامه بنویسیم به صورت جزئی میریم تو شکم کد هامون

هر برنامه سی شارپ از تعدادی کلمه و علامت تشکیل شده بعضی از کلمات مثل class, staatic ,void  کلمات کلیدی یا رزرو شده گفته میشه این کلمات توی محیط کد های ویژوال استودیو به رنگ آبی هستند و دلیل این رنگ فقط برای خوانایی برنامه هستش و تاثیرس روی برنامه ندارند.


بعضی کلمات هم مثل program نام هایی هست که توسط برنامه نویس و طبق سلیقه ی اون انتخاب میشود. به این نام ها شناسه میگویند.

علامت هایی هم مثل },{,()," توی برنامه های سی شارپ نوشته میشه که معمولا برای شروع و پایان یک قسمت استفاده میشه. 


با نگاهی کلی تر مشاهده میکنید که یک برنامه ساده از یک قسمت کلی به نام class تشکیل شده و شروع و پایان اون با علامت } باز و علامت { بسته شده در جلوی کلمه کلیدی class یک نام شناسه دلخواه قرار میگیره که ما نوشتیم program اما هر چیزی که دوست داریم متونیم بنویسیم مثلا میتونیم بنویسیم (havij هویج )  یا بنویسیم (sibzamini )یا هر چیز دیگه ای اما در کل نامی رو که برای کلاس در نظر میگیریم که بیانگر کاری هستش که برنامه ما انجام میده مثلا شما میتونید جلوی کلاستون بنویسد  WelcomeToCsharp   فقط بدونید که نباید بین حروف فاصله (space) بدید یعنی نمیتونید روبروی کلاس بنویسد Welcome to Csharp این اشتباهه و برنامه ویژوال استودیو سریع زیرش خط قرمز میکشه  توی پنجره erorlist خطا میاد.CsharpErorclassName


اگه پنجره eror list براتون ظاهر نمیشه از منوی view روی گزینه  Eror list کلیک کنید یا کلید های میانبر Ctrl+W+E رو فشار بدید مثل تصویر زیر :

اضافه کردن یک پنجره


اما اگه یکم به پنجره ارور لیست  دقت کنیم میبینیم که برنامه ما یک خطا داره ولی در پنجره لیست خطاها  چهار خطا به ما گزارش داده پس بنابراین در ترجمه یک برنامه انتظار گزارش خطای زیادی رو داشته باشید.


بعد از کلاس میرسیم به متد ()ststic void Main که نمیخوام زیادی در موردش بحث کنیم و شما رو گیج کنم  فقط بدونید بعد این خط دستوراتی رو که ما مینویسیم اجرا میشوندو دستورات برنامه خودمون رو توی این قسمت مینویسیم.

نکته یادتون باشه Main  رو با حرف بزرگ مینویسند و این رو هم بدونید توی ویژوال استودیو اگه بنویسید svm و کلید تب (tab) رو دوبار فشار بدید برنامه به طور خودکار این رو تایپ میکنه.

امید وارم که که تو این قسمت مفید بوده باشیم توی قسمت بعدی قرار اولین برنامه به زبان سی شارپ رو بنویسیم خدا نگهدار.